Ett lycka till kort...

Min arbetskamrat håller på att studera till massör och tycker det är sååååå mycket att läsa och lära sig, med tanke på att de ska kunna alla kroppadelar och muskler på latin. Så jag bestämde mig för att uppmuntra henne lite med ett kort. Så så här blev det till slut.

image44

Ett kort till Mickan...

Ja så var det nya beställningskort på G. Här är ett lite fräsigt kort som jag gjorde till min svärmors arbetskamrats dotter som fyller 14år i mars. Tyckte om papprena och så motivet jätte mycket.

image43

En vacker LO.....

Det vackraste som finns är att se dig när du sover.......ja visst är det underbart att se när bebisar sover gott, så rofullt och stilla helt underbart och man blir så glad i hela själen.

Här tänkte jag visa vad mer jag pysslar mednär jag inte gör kort eller bokmärken. Då gör jag ett album till min yngsta dotter där jag använder nästan samma teknik som när jag gör allt annat pyssel, favorit ögonblicken fångade på kort, en massa fantasi och skaparglädje. Var bara tvungen att lägga upp denna Layout och visa hur fint det kan bli när man har en bra pysseldag.

image42

Bokmärkes dags.

Ja så har jag pysslat en massa nu då......var ledig fån jobbet i dag vilket jag är varje torsdag och mannen var hemma så jag hann göra klart två stycken bokmärken som jag blev nöjd med. Tipset fick jag från en kompis i pysseltråden jag är med i och vem vill inte ha ett personligt bokmärke att  ha i sin favorit bok.  Fler bokmärken kommer det att bli och nu har jag fått in 3st beställningar på kort som jag ska ta tag i snarast.

Älskar verkligen denna hobby, det är sååååå kul att få arbeta med händerna och älsta dottern hemma drömmer om att mamma ska starta en egen pysselbutik så att hon kan komma och pyssla en massa med mig......ja en vacker dag ska jag verkligen ta tag i mina drömmar det hade ju varit underbart!


image40


image41



  

Grattis Saga och Thimea!!!!

Idag var det 1år sedan vår yngsta dotter såg dagens ljus. 1år sedan vi fick vår andra underbara lilla tjej. Och samma dag som hon föddes 19 februari åkte min nyfunna vän in till BB i Göteborg för kontroll av sin mage. Men hon blev kvar och 3dagar efter att vi fått Thimea så föddes deras första dotter Saga! Vi låg på samma sjukhus men på olika avdelningar tänk vad världen är liten!
Grattis till båda tjejerna som denna vecka blir STORA tjejer. 

Veckan till ära har jag gjort ett  födelsedags kort till Saga som vi ska skicka. Stämpeln John Blund från Hänglar är bara sååååå underbar och så fick jag till den rosa färgen perfekt med mina distresser, ett favoritkort helt enkelt. Alla kort jag gör är speciella, alla har jag lagt ner hjärta och själ i och ju fler jag gör till folk ju mer vågar jag utmana mig själv när det gäller färger och dekorationer.      

image38

Färgläggning......

Många frågar mig vad jag använder när jag färglägger mina motiv och frågan jag får ofta är hur det kan bli så jämt.
Jag använder mig av distress reinkers färger vilka är små pipett flaskor med påfyllnadsfärger i olika färger. Dem använder man bland annat för att fylla på distress stämpeldynor med men man kan också använda dem till att färglägga stämpelmotiv.

Så hur blir det jämt då?????Jo jag använder 3st penslar i olika storlek. 1st till lite större ytor, 1st till lite mindre och 1st till små små fina ytor, sedan droppar jag valfria färger  i en palett(finns att köpa på stämpelgårdens hemsida) .

Jag doppar först penseln i lagom mycket vatten så att jag kan färglägga den valda ytan utan att behöva ta mer vatten på penseln, sedan doppar jag penseln i färg och sedan kör jag bara på och målar. Jag målar 1 extra gång så att jag kan se att ytan är jämn och fin innan jag blir nöjd.
Jag är lite av en perfektionist och blir inte nöjd förrän jag kan se att det för mig ser perfekt ut, minsta lilla ojämnhet i färgerna jämnar jag ut med ett extra lager vatten eller färg. 
Det viktigaste tycker jag är att använda ett papper som inte suger upp färgen direkt. Jag använder vita syrafria papper med lite glansigare yta att stämpla mina motiv på innan jag färglägger dem.
Pappret suger inte upp färgen direkt vilket gör det lättare att måla på och få en jämn yta.   

Distress färgerna kan man också blanda med varandra för att få andra fina nyangser vilket är jätte roligt att exprimentera med. Jag har också en vattenfast stämepldyna när jag först stämplar motivet på papper. Om inte stämpeldynan är vattenfast så kan färgen rinna ihop med bläcket i konturerna på motivet eller rinna utanför konturerna när man färglägger vilket inte blir så fint.    

När jag vill få lite extra liv i mina kreationer använder jag en bra vit gellroller penna att rita lite vita skuggor med på motiven. Gellroller penna och distress reinkers färger finns i många scrapbook butiker på nätet. Distress färgerna är lite dyra men mycket dryga och håller länge.

Det var lite om min färgläggning och vad jag använder. Jag är inget proffs men jag älskar att skapa, älskar färg och form och älskar det jag gör. 

Nytt nytt.....

Mitt upp i födelsedagsfirande hann jag göra klart två stycken kort som jag blev nöjd med. Ett av korten är ett beställningskort som jag arbetet på några timmar tills jag äntligen blev nöjd med upplägget och färgerna. Det andra kortet skulle jag skickat in till en skiss tävling men hade inte tid att göra färdigt det i tid men det gör inte så mycket, jag blev glad över att jag blivit nöjd med det.   


image35

Mitt beställda födelsedagskort


image37

Ett kort till en vän kanske........

En helg full av pyssel.

I morgon börjar min pysselhelg. Jag ska åka till min scrapkompis som jag träffat på nätet, det ska bli super kul. Vi ska pyssla så att fingrarna glöder......Jag har inbjudningskort, beställningskort, födelsedagskort, tävlingsbidrag, utmanings bidrag och LO:s att göra så det blir nog att sätta fart på idésprutan.










(Emma, maila mig din adress så att jag kan skicka PIF-kuvertet till dig)

PIF- lottningen avgjord...

Ja idag innan jobbet bad jag min man Johan att säga två nummer mellan 1-4  och han sa 1 och 3. Så vinnarna av min PIF- utmärkelse är:

Malin(alienstar)
och............
Emma

Grattis till er båda två. Maila mig er adress på : [email protected]  så skickar jag ett PIF-kuvert till er så snart jag hinner. 

PIF "Pay It Forward!

Jag fick en PIF "Pay It Forward"- utnämning av Scrapmia. Nu är det min tur att skicka "Piffen" vidare så är du sugen på att få div.stämpel och scrapsaker i ett kuvert på posten så lämna en liten kommentar under inlägget och motivera varför just du önskar en PIF.

Kommentera inlägget senast Torsdagen den 7/2-08
Vinnarna dras Fredagen den 8/2-08
Skickar PIF priset måndagen den 11/2-08



Lycka till!!!!!

Ett sött födelsedagskort till en Bea.

Här var det kort igen. Nu testade jag en av mina nya hängelstämplar och gjorde ett fint kort till min ena dotters bästa kompis som fyller år i helgen.

image33
 

RSS 2.0